Home / Publicatii / Lansari carte | Editura Laurent / Nicolae Vasile – Universul ciclic

Nicolae Vasile – Universul ciclic

Descarcă:

 

Florar, cu cerceii săi cireșe de mai fructe la urechi,cu parfum pregnant de salcâm și soc cu pomi în care campanulele lila și albe tronează regine-fragmente superbissime de dumnezeire ,a ajuns la fine,aproape. Când, n-am sesizat,timpul este,necruțător,implacabil. În sala spațioasă AGIR,prezidentul Cenaclului Literar ing.-AGIR și al Societății Scriitorilor Târgovișteni, profesor universitar Nicolae Vasile lansează volumul Universul ciclic,titlu ce poate induce o ideie de deformație profesională științifică,cu grafică elegantă și geometric pastelată…
Acestă lucrare , copil spiritual,erudit cosmogonic, gnostic,filozoic al domnului inginer, a apărut sub egida Fundației Literar-Istorice Stoika la Editura Luarent și tiparul executat la Semne. Au avut intervenții referitoare la volum Geo Călugăru, Floarea Necșoiu,Doina Bârcă, Maria Niculescu,Elena Armenescu,Ioan Rațiu, Vintilă Anastasescu,epigramist venerabil,agreabil,inspirat –Grossu etc.
Evenimentul a fost moderat de distinsul economist fondator Florian Stoika. S-a recitat din volum și s-au audiat sonuri agreabile pe strune de chitară,interpretate de profesorul Gregorio de România . Din asistența numeroasă, au mai făcut parte poet Solonaru,critic Lucian Gruia, publicist Liviu Zamirescu, poet de mare virtuozitate lirică,imaginativă Iacob Voichițoniu ,etc. Evenimentul s-a sfârșit cu un rafinat, generos protocol cu care mister Stoika își regalează invitații.
Rog autorul să-mi ierte franchețea afirmației. Dacă i-ași fi fost agent literar, l-aș fi consiliat să creeze microeseuri din această desfășurare de subiecte,teme care problematizează neuronii vizionarilor cărturari. Versurile au cerebralitate,intelectualitate, pragmatism, întrebări, crize greu de gestionat ale prezentului ce va deveni,dacă va deveni, viitor…dar sunt vide de ceeace se așteaptă de la poezie- lirismul. Dar a fost opțiunea domniei sale și basta.De exemplificat- Pământul verde,fost plin de viață, azi,un pustiu pierdut în ceață, asta-am putut-o face noi,pentru-ngustele noastre nevoi. Destul de sumbru,din fericire, încă nu s-a ajuns la acest final dramatic,al splendidei Terra Albastră,dar scenariile creatorilor din Arta a șaptea și scriitorii de viitorologie distructivă, nu ocolesc prognosticul dramatic.

Gabriela Zăvălaș
– membru UZP.

 

COMANDA aceasta carte.

Vezi si

Doina Barca – Cand anii trec…

Descarcă:   COMANDA aceasta carte.

Florian Garz – Cresterea si declinul imperiului american

Descarcă:   COMANDA aceasta carte.