Home / Evenimente / Participari evenimente / LANSARE LA „GAUDEAMUS” – 2016

LANSARE LA „GAUDEAMUS” – 2016

Descarcă:

În data de 17. 11. 2016, la ora 18.30, a avut loc la Târgul de carte Gaudeamus lansarea volumelor 5 şi 6 Opere complete de Mihail Grămescu, membru al Uniunii Scriitorilor, născut la 16 februarie 1951 și decedat în ziua de 13 mai 2014.
Domnul George Neagoe, din partea editurii Tracus Arte, a deschis lansarea făcând o mică prezentare a scriitorului, după care a dat cuvântul criticului Cătălin Badea Gheracostea care a subliniat calitățile stilistice ale autorului despre care Mircea Cărbunaru scria în Libertatea din 4 – 5 martie 2000 că „este inimitabil”.
A urmat domnul Constantin Kapitza, scriitor și prieten din adolescență al autorului, care a subliniat activitatea socială a scriitorului, deschizător de drumuri al unor tineri și mai puțin tineri scriitori pe care i-a descoperit și îndemnat să scrie, despre înființarea cenaclului de la Clubul înțelepților, care-i poartă numele şi alte multe activități benevole făcute pentru propășirea artei și a artistului în general.
În încheiere, doamna Beatrice Kiseleff a arătat că volumele 5 și 6 reprezintă cele 15 cărți editate de autor în timpul vieții. Volumul 6, Teatru și poezie, deoarece face legătura între operele publicate în timpul vieții și cele care nu au apărut decât în publicații sau nu au văzut deloc lumina tiparului, cuprinde poezia integral, inclusiv antumele, precum și câteva facsimile cu poezia de la lansarea din 1967 ca și o parte din grafică, numai aceea care era lizibilă.
Volumele următoare vor cuprinde textele apărute doar în publicații și cele inedite, iar ultimul volum se va axa pe articolele și eseurile publicate de scriitor în timpul vieții.Vezi si

“Dor de infinit”

Descarcă: Talentatul profesor-scriitor Grigore Curcanu, a adăugat în buchetul cu parfum de valoare al cenaclurilor …

Donație de carte în republica Moldova

Descarcă: În data de 28 octombrie a.c, în calitate de membru al Fundației Literar-Istorice Stoika, …