Home / Evenimente / Participari evenimente / Festivalul Naţional de Epigramă şi Caricatură „Voluntari 2016”, ediția a IV-a

Festivalul Naţional de Epigramă şi Caricatură „Voluntari 2016”, ediția a IV-a

Descarcă:

În ziua de sâmbătă 19 noiembrie 2016 s-a deschis ediţia a IV-a a Festivalului Naţional de Epigramă şi Caricatură „Voluntari 2016”, un regal al manifestărilor de gen, organizată de Cercul „Ing Epigrama” al epigramiștilor ingineri din AGIR, în colaborare cu Clubul Epigramiștilor „Cincinat Pavelescu” și sub egida Uniunii Epigramiștilor din România. Gazda festivalului a fost Primăria Orașului Voluntari și Consiliul Local, iar Asociaţia Generală a Inginerilor din România a contribuit la buna desfășurare a lucrărilor festivalului. Au venit ingineri din toată țara și din Basarabia, de la Chișinău.
Directorul festivalului, domnul Viorel Martin a deschis lucrările. Președintele Asociatiei Generală a Inginerilor din România, le-a mulţumit domnilor Florian Laurențiu Stoica, Președintele Fundației Literar-Istorice „Stoika” și Domnului Dr. Grigore Nelepcu, patronul podgoriilor „Domeniile Doctor Nelepcu” din Faraoanele, Vrancea, care au contribuit la buna desfășurare a festivalului. Doamna Magda Sturza Clopotaru a primit o diplomă de excelenţă, alături de actriţa Doina Ghiţescu..
Domnul George Corbu, Preşedinte al Uniunii Epigramiştilor din România a precizat că: „La festival sunt prezenţi peste 50 de epigramişti din 17 centre epigramatice, ceea ce impune manifestarea între evenimentele de vârf ale genului. Meritul este al cenaclurilor bucureştene gazde ale festivalului, respectiv „Cincinat Pavelescu” şi „Ing Epigrama”, dar și al AGIR, rolul determinant avându-l însă inginerul Viorel Martin: înzestrat cu calităţi organizatorice şi spirit managerial de excepţie, acesta nu face altceva decât să-şi desăvârşească activitatea începută cu fondarea U.E.R. (1990) şi implicarea în reapariţia revistei „Epigrama” (1993), al cărei director a fost, continuată cu fondarea revistei „Lumea Epigramei”( 2011) şi organizarea ediţiilor de până acum ale acestui festival”
Domnul Florian Laurenţiu Stoica, preşedinte al Fundaţiei Literar-Istorice „Stoika”, a primit diploma de excelenţă pentru promovarea culturii. Dânsul a mulţumit organizatorilor pentru invitaţia în calitate de sponsor la această manifestarea şi a făcut unele precizări cu privire la această fundaţie care îşi propune să promoveze românismul. Fundația acordă sprijin mediului universitar şi liceal, editează revista „Independenţa Română”, cu un tiraj lunar de două mii de exemplare.
Viorel MARTIN,
Nelu VASILEVezi si

GH. ȚICLETE – LA ORA „EVOCĂRILOR”

Descarcă: Marți, 4 februarie 2020, la Centrul cultural „Mihai Eminescu”, în cadrul cenaclului „Octavian Goga”, …

„EMINESCU-STEA DIN STEA NEMURITOARE” – Lansare carte

Descarcă: În Parcul Plumbuita, în incinta Clubului Seniorilor, „Centrul de zi pentru persoane vârstnice”, unul …