Home / Publicatii / Sponsorizari / George Stanca – Cu tandrete maxima

George Stanca – Cu tandrete maxima

Descarcă:

 

„George Stanca scrie usor, fara complexe, in mai multe stiluri si pe teme ce variaza de la destinul civilizatiei actuale la eros. Imi plac mai ales, micile lui balade erotice: ironice si sentimentale (Sonatina). Nu sunt de ignorat nici poemele inspaimantate de imaginea infernului urban (Megalopolis): poeme aspre, intr-un limbaj tehnicizat, poeme cu vise si sonoritati „cuadrofonice” (…)”
Eugen Simion

 

„George Stanca este un boem, un arhitect care face versuri. El publica un volum sorescian, in care gratia literaturii ne salveaza de greata existentiala. Poetul practica o poezie putin aiurita, dat totdeauna stapanita bine in fraza, o lirica mai aproape de poemele beietesti din volumele de debut ale lui Geo Dumitrescu, in buna traditie muntenesca a poeziei romane.”
Radu Saplacan

 

„De la debutul editorial cu volumul „Tandrete maxima” (Ed. Albatros – 1981), pana la „Stare de gr(e)atie” (Ed. Giulestino – 2001), George Stanca ne apare ca un trubadur postmodern care-si probeaza dimensiunea senzuala intr-un stil nonconformist, de autor rebel.
Ludic si frenetic, adesea declamatoriu si aforistic, cu o stiinta a poemei imnice, George Stanca proslaveste iubirea intr-un stil original, ardent, cu o exemplara consecventa, fiind receptat ca unul dintre marii poeti ai iubirii.”
Daniel Corbu