BOOKFEST 2013

Descarcă:

A avut loc lansarea antologiei de poeziei „CU PATRIA ÎN SUFLET”. Cartea cuprinde poezii a 35 de autori, coordonator fiind poetul, publicistul şi editorul ROMEO TARHON, copatron al ziarului „NAŢIUNEA” şi membru al Fundaţiei „Deşteaptă-te Române” – preşedinte fiind d-l Andrei Sener Mureşan.
Fundaţia Literar-Istorică „STOIKA”, participă la această apariţie a antologiei de poezie cu poezii ale d-lui LAURENŢIU STOIKA, fondator şi preşedinte al Fundaţiei, şi poezie a d-nei DOINA BÂRCĂ – secretar literar al Fundaţiei.
În cadrul manifestării culturale a recitat actriţa Doina Ghiţescu din poeziile d-lui Laurenţiu Stoica şi Doina Bârcă din poezia proprie. Au mai fost prezenţi prieteni ai poeziei, coautori, profesorul Ion Coja, scriitorul Cezar Mihalache, d-l Adrian Mureşan, general în rezervă Anghel Drăgan, poeta Corina Mihael Roman, jurnalistul Ion Lupan, scriitorul şi publicistul Virgil Ciucă din SUA.
Evenimentul a fost deschis la BOOKFEST 2013 de către d-l ROMEO TARHON în calitate de poet, care în prezentarea sa nu a omis să amintească despre fondatorul Florian Laurenţiu Stoica, cel care din dragoste pentru frumos îşi dedică aparte din timp, picturii, sculpturii, scrierii de poezii ca să nu mai vorbim de promovarea talentelor domenilor de litere, organizarea de evenimente culturale, lansării de carte, sponsorizări , comemorări. Referitor la comemorări îmi face plăcere să spun că aducerea în actualitate a numelor celor care nu mai sunt, promovarea în cotidian a actualităţii lor literare-istorice, constituie un act de pietate, de mare onoare pentru cei ce o fac.
Participanţii la eveniment sunt fără îndoială mari iubitori de poezie, de artă în general, de simţăminte „româneşti” şi în ritm de metaforă slăvesc dulcea noastră limbă română, scriind.

Doina Bârcă
Secretar literar Fundaţia Literar – Istorică „STOIKA”

Vezi si

“Dor de infinit”

Descarcă: Talentatul profesor-scriitor Grigore Curcanu, a adăugat în buchetul cu parfum de valoare al cenaclurilor …

Donație de carte în republica Moldova

Descarcă: În data de 28 octombrie a.c, în calitate de membru al Fundației Literar-Istorice Stoika, …