Home / Evenimente / Participari evenimente / ȘEZĂTOARE ROMÂNEASCĂ, IATĂ VIN COLINDĂTORII!

ȘEZĂTOARE ROMÂNEASCĂ, IATĂ VIN COLINDĂTORII!

Descarcă:

Tradiţiile populare româneşti rămân tezaurul nostru cel mai de preţ şi trebuie să facem tot ce se poate pentru ca ele să se păstreze vii în mintea copiilor şi a oamenilor. Pentru dezvoltarea interesului pentru cunoaşterea, păstrarea şi transmiterea portului popular românesc, a tradiţiilor şi obiceiurilor specifice poporului nostru și cunoaşterea folclorului şi preţuirea acestuia, Consiliul Mondial Român, filiala București, reprezentat de Director Executiv Maria Petrescu și Coordonator programe de folclor, Mioara Voicu, cu sprijinul membrilor săi, organizează reuniuni cu caracter educativ-cultural, de tipul șezătorilor, în care sunt antrenați copii, artiști și oameni simpli, un mijloc complex de educaţie, deoarece îi familiarizează pe copii cu unele elemente de folclor.

În această categorie intră și evenimentul IATĂ, VIN COLINDĂTORII LA ȘEZĂTOAREA ROMÂNEASCĂ!, care a fost organza în data de 5 decembrie 2019, la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO Nicolae Bălcescu.

Invitați la șezătoare au fost: Doina Bârcă, Secretar Literar al Fundației Literar-Istorice „Stoika”, actorii Anca Pandrea și Antinio Tadeusz Minca, Carmen Florian – artist plastic, Maria Aiftincăi – meșter popular, Mariana Birică – colecționar costume populare, Grupul de copii ARTDANCE, Grupul Inimi laolaltă, condus de Georgeta Ciobanu – lucru manual și interpreții: Camelia Florescu, Ofelia Florica Haranguș, Elena Santamaria, Geta Neagu, Vlad Gheorghe, Petruța Sima și copii talentați.

La șezătoare copii au învățat să lucreze manual, să cioplească, să toarcă lână, să împletească, să coase și vin de fiecare data îmbrăcați în costume populare.

Valoarea deosebită a şezătorilor este determinată, pe de o parte de conţinutul educativ al materialului utilizat,cât şi calitatea artistică a acestuia,iar pe de altă parte de modul de organizare şi de antrenare a elevilor, dar și adulților, în aceste activități.

Consiliul Mondial Român București – susține tradițiile populare româneșți!

Prof. MARIA PETRESCU

Vezi si

“Dor de infinit”

Descarcă: Talentatul profesor-scriitor Grigore Curcanu, a adăugat în buchetul cu parfum de valoare al cenaclurilor …

Donație de carte în republica Moldova

Descarcă: În data de 28 octombrie a.c, în calitate de membru al Fundației Literar-Istorice Stoika, …