Home / Evenimente / Florile deschid cerul

Florile deschid cerul

Descarcă:

Fundația Stoika prin reprezentanții săi de seamă domnul Președinte Florian Stoica și poeta Doina Bârcă au participat în 21 martie 2022 la Expoziția și lansarea albumului „Florile deschid cerul” prin culoare și poezie autori Carmen Florian și Maria Petrescu.

Carmen Florian pe lângă meșteșugul de a striga fiecare culoare pe numele ei mic, e și un poet care în dulcele grai al cromaticului știe să cânte. Tablourile ei trebuie nu numai văzute, ci ascultate, duse la urechea inimii, până deslușești glasul crinilor și rapsodia fantastică a trandafirilor cu parfum de bucurie și speranță. Poeta Maria Petrescu a reușit să le descifreze mesajul și a luat ființă un album de o mare noblețe sufletească. Ea vede lumea într-un stil cu totul original, pictând ecouri de lumină și umbrele lor care se filtrează până în străfundul edenic al inimii ca un dor și nostalgie pierdut, ca apoi să ne mântuiască prin frumos, cum spunea Dostoievski.

Prin penel deschide zăvoarele sacrului și ale fantasticului lăsând să năvălească peste lume o mult așteptată primăvară dulce. Legătura de chei a pictoriței Carmen Florian este formată dintr-un mănunchi de flori cu petale diafane și peisaje miraculoase. Cu toate aceste chei, descuie sipetul cu bunătăți ale ochiului și sufletului, dar și cerul, ce-i aparține doamnei Carmen Florian. Lucrări superbe, care aduc fascinația mai aproape de sublim, iar sublimul te transformă într-un eșantion de parfumuri.

Vei închide acest album cu șansă, căci nu te poți dezlipi, greu, încărcat de înțelesuri si măcinat de aceeași întrebare: Ce timp vrăjit consumă Carmen Florian și Maria Petrescu de poate să ni-l distileze nouă în atâtea doze de splendoare? Felicitări pentru toate realizările de până acum, Carmen Florian și Maria Petrescu! Succes mai departe în toate proiectele voastre excepționale!

Iuliana Ștefan – Gaga

Vezi si

“Dor de infinit”

Descarcă: Talentatul profesor-scriitor Grigore Curcanu, a adăugat în buchetul cu parfum de valoare al cenaclurilor …

Donație de carte în republica Moldova

Descarcă: În data de 28 octombrie a.c, în calitate de membru al Fundației Literar-Istorice Stoika, …