Home / Evenimente / Participari evenimente / CULORI PENTRU PACE

CULORI PENTRU PACE

Descarcă:

O zi cu o adevărată rezonanță a prieteniei, dar și a bucuriei de a fi împreună, a tuturor oamenilor iubitori ai binelui, chiar dacă nu toți vorbim aceeași limbă. În vizită în orașul Ruse, din Bulgaria, ne-au întimpinat o mulțime de oameni ospitalieri, calzi și care vibrează, la unison, pentru un lucru comun: promovarea culturii cu sentimentul firesc că, prietenia (de la oricare nivel de acțiuni este primit) nu se sfârșește niciodată și că trebuie menținută cu orice preț.

Astfel, la invitația doamnei Mioara Voicu, coordonatorul Ansamblului folcloric „Flori de nuc”, împreună cu secretarul general al Fundației Comunității Democrate Bulgare, din România, cu doamnă Doinița Dumitru Popa am luat parte la acțiunea de primire a doamnei profesor Kalina Dimitrova, în rândurile ambasadorilor, pentru pace în lume, aceasta reprezentând Bulgaria.

Proiectul internațional „Culori pentru pace”, îl are ca președinte, pe domnul Antonio Giannieli, din Italia. Personal am reprezentat fundația Literar Istorică „Stoika”. Și am oferit revista care ne reprezintă și la biblioteca din centrul orașului numită „Liuben Karavelov”. În școala în care s-a desfășurat evenimentul, cadrele didactice și elevii au pregătit un mic, dar atât de bine închegat program artistic, dar și o expoziție de pictură. E de menționat faptul că, desenele alese vor lua parte și la concursul internațional organizat de către reprezentanții proiectului. De asemenea, eu una cred că am fost norocoși, deoarece am admirat o parte din programul organizat în parcul Central și în fața Operei, în cinstea celor 142 ani de la eliberarea Bulgariei de sub dominația turcă. Bucuria momentului a fost completată și de posibilitatea de a oferi revista noastră, de cultură, militarilor care au făcut parte din batalionul de paradă și chiar am făcut fotografii. Totul s-a încheiat cu un… despre Mihai Eminescu și Hristo Botev, unde poezia mea despre Luceafărul de la Ipotești s-a bucurat de un real succes.

Am plecat de acolo, cu satisfacția că, între noi s-a legat o prietenie care se va materializa în alte vizite, ori donații de cărți, editate chiar sub auspiciile editurii fundației „Laurent”, ori de reviste chiar la sediul Asociației Bulgare, din România, la care deja am participat de câteva ori, la diverse evenimente.

DOINA BÂRCĂ

Vezi si

„EMINESCU-STEA DIN STEA NEMURITOARE” – Lansare carte

Descarcă: În Parcul Plumbuita, în incinta Clubului Seniorilor, „Centrul de zi pentru persoane vârstnice”, unul …

BUCURIA DE A TRĂI

Descarcă: Sâmbătă, 9-02 – ac. la invitația domnului director Cristi Vasile Cristescu de la revista …