Home / Evenimente / Participari evenimente / Zilele NICHITA STANESCU

Zilele NICHITA STANESCU

Descarcă:

Frumoasă zi de primăvară în care am luat parte la Festivalul de poezie „Nichita Stănescu”, festival derulat pe parcursul a 3 zile de desfăşurare 29,30,31 martie 2014 în Oraşul Urziceni, prin contribuţia şi grija deosebită pentru frumos şi poezie a d-lui Ambasador WOTC-ONU- George Călin. Spectacolul maraton care a durat 4 ore, unde şi-au adus contribuţia poeţi, cântăreţi, compozitori, scriitori atât din ţară cât şi din din Cernăuţi şi Chişinău.
Organizatorul acestuia a fost poetul Ion Căpăţână prezenţă permanentă la festivalurile organizate în cinstea marelui Nichita. Ca reprezentantă a Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”, am oferit d-lui ambasador George Călin două cărţi, primele apărute sub egida Fundaţiei, după care am scris cu emoţie câteva cuvinte în cartea de onoare.
M–a impresionat grandoarea organizării, varietatea spectacolului cât şi încărcătura emoţională. Menţionez că „Hora Unirii” şi „Imnul de stat” au fost intonate în întregime. Tinerii recitatori şi cântăreţi s-au întrecut în a-şi prezenta creaţiile fiind o încântare să îi asculţi şi să îi priveşti, gândindu-mă la faptul că indiferent de timpurile pe care le trăim arta, cultura, frumosul sunt duse mai departe în timp. Expoziţia de pictură a completat fericit evenimentul .
Au luat parte personalităţi din lumea culturală, muzicală şi artistică:
Din Bucureşti: Vasile Groza – scriitor, Doina Bârcă – poet, Nicolae Doftoreanu – poet, Geo Călugăru – poet, scriitor, Ilie Victoria – poet, Romaniţa Şteiţel – reporter, poet, scriitor, Victoria Milescu- poet, scriitor
Iar din restul ţării: Gh.Puiu Răducanu – scriitor, publicist Rm.Vâlcea, Ionel Marin – scriitor, Focşani, Vrancea, Ioan Barbu
Din Basarabia: Ion Căpăţână – poet, Ilie Văluţă – compozitor, Dr. Ion Cuzuioc – poet, scriitor, Sandu Aristin Cupcea – directorul Centrului Cultural, POLY-ART, preşedinte SIMAR – actor care ne-a umplut sufletul de mare emoţie în timpul recitalului de poezie de o sensibilitate rară şi chiar putem spune că Basarabia a fost adusă acasă în sânul plaiului nostru românesc.
Din partea Operei Române din Bucureşti a fost invitată soprana Ana Cebotari care a interpretat magistral o serie de cântece. În semn de preţuire pentru vocea şi timbrul deosebit, toată sala s-a ridicat în picioare.
Am mers la mormântul Doinei şi Ion Aldea Teodorovici pentru pomenire ţinându-se un moment de reculegere ca semn de preţuire. A fost prezentă mama acesteia.
O acţiune de mare amploare şi emoţie, frumos, încântător. Felicitări organizatorilor!

Doina Bârcă – Secretar literar

Vezi si

Fundația Literar – Istorică Stoika – la ceas de sărbătoare

Descarcă: Fundația literar-istorică “Stoika”, partener de evenimente al Asociației Mihai Eminescu Luceafărul și Clubul Seniorilor …

Prezența Fundației Literar – Istorice Stoika și a Revistei Independența Română, Independența prin Cultură alături de mari artiști

Descarcă: Se cunoaște că atunci când talentul și munca sunt dăruite și unor scopuri nobile …