Home / Evenimente / Participari evenimente / SENTIMENTELE PICTORILOR PRIN IMAGINI

SENTIMENTELE PICTORILOR PRIN IMAGINI

Descarcă:

Artiști plastici ai formațiunii artistice albastre îmbarcați în Liga Navală Română – filiala București și-au expus rodul artistic al frunții lor creatoare la Galeria de Artă Elite Prof Art din str. Dr. Nanu Muscel, nr. 13, cartierul Cotroceni în luna septembrie 2019, prin amabilitatea coordonatorilor galeriei Mihaela și Adrian Pandelescu. Vernisajul pregătit de către subsemnatul, vicepreședinte al L.N.R. – Filiala București, cu probleme culturale, a fost onorat de personalități ca: Florian Laurențiu Stoica, Președintele Fundației Literar Artistică „Stoika”, poeta Doina Bârcă, criticul de artă Armand Steriadi, actrița Doina Ghițescu. Subsemnatul a scos în evidență prin cuvinte potrivite, numai laudative, și expresii frumoase, afirmative, arta plastică a expozanților cu desăvârșire personală și meritorie, adevărat duh de prieten, un vis de veci pur și credincios, de profunzime discretă, subtilă și sublimă.
Domnul Florian Laurențiu Stoica, în calitate și de director al revistei „Independența Română – Independența prin Cultură”, revistă cu conținut istoric, literar și artistic, de atitudine moderată, printr-o vorbire pe înțelesul tuturor, ne-a arătat rolul revistei în a lansa și promova artiști plastici, prin cele trei pagini despre artă. În cele 30 de numere, revista apărând, pe 10 ale fiecărei luni, s-a scris despre aproape 200 de artiști.

S-au publicat fragmente din „Cartea Amintirilor, loc de întâlnire a excelențelor”, care se afla în pregătire. Publicul și artiștii plastici au ascultat cu cele spuse de domnul Florian Laurențiu Stoica cu prețuire și speranțe, fapt reliefat prin prelungi aplauze.

Criticul de artă Armand Steriadi a pus pe tocătorul artei, cei 36 de artiști plastici expozanți. Criticul Armand Steriadi a ținut să remarce afișul original al fenomenului artistic, prin faptul că a fost „croit” prin semnăturile participanților.

Poeta Doina Bârcă, prin catrenul „Prietenie” și alte poezii de suflet din cărțile sale apărute „Când anii trec”, și „Simfonia gândurilor mele”, ne-a povățuit să învățăm și să respectăm doar binele.

Auditoriul, înzestrat în primul rând cu liniște în suflet, a înțeles că nu la suprafața trupului trebuie să te înfrumusețezi, ci în adâncul sufletului.

Actrița Doina Ghițescu, cu o vervă ce nu poate fi descrisă prin cuvinte, a creat și întreținut o frumoasă, veselă și de neuitat atmosferă. Ca o adevărată „doină” românească, actrița, hărăzită prin blândețea și înțelepciunea lui Dumnezeu, a captat întreaga iubire, apreciere și mândrie a artiștilor plastici și a celor veniți la evenimentul artistic, prin talentul său verbal, muzical și mișcare scenică

Proprietarii galeriei de artă Mihaela și Adrian Pandelescu, mulțumiți de cum s-a desfășurat vernisajul ne-au invitat la o „masă rotundă” încărcată cu de toate, pentru a ne cunoaște mai bine într-un prelung taifas.

Personal, le-am răspuns afirmativ invitației de a participa la alte expoziții, cu frumosul cuget că pentru arta, virtute și demnitate, nici o cale nu este de nestrăbătut.

Prof. pictor COJOCARU VIRGIL-COVER

Vezi si

“Dor de infinit”

Descarcă: Talentatul profesor-scriitor Grigore Curcanu, a adăugat în buchetul cu parfum de valoare al cenaclurilor …

Donație de carte în republica Moldova

Descarcă: În data de 28 octombrie a.c, în calitate de membru al Fundației Literar-Istorice Stoika, …