Home / Evenimente / Participari evenimente / Școala de vară a Societății de Geografie, filiala Giurgiu

Școala de vară a Societății de Geografie, filiala Giurgiu

Descarcă:

Fundația Literar istorică STOIKA care editează revista Independența Română Independența prin cultură a organizat și organizează activități cu implicarea tinerilor, elevilor, studenților, profesorilor, seniorilor pentru promovarea culturii naționale. De asemenea prin articolele publicate promovează specificul local al civilizației românești, rolul activităților cu elevii în cunoașterea istoriei și geografiei locale, naționale. Înființarea Filialei Giurgiu a Societății de Științe Geografice de către profesorii de geografie din orașul și județul Giurgiu a avut loc la sala de conferințe a hotelului Ambar prin participarea unor personalități din domeniul culturii și școlii românești.

Cu această ocazie au deschis Cursurile de vară cu elevii din școlile giurgiuvene, pentru o perioadă de trei zile, 19- 23 august 2024. Cuvântul de deschidere a fost rostit de prof. dr. Găulea Mariana, președintele Filialei locale de geografie, care a mulțumit celor care s-au implicat în acest demers, apoi au fost prezentate personalitățile de la nivel local și național participante la deschiderea școlii de vară cu elevii, după care au urmat discursurile acestora.

Reprezentantul Fundației Stoika, prof. univ. dr. Ștefan Păun, prof. la Universitatea Hyperion a menționat importanța unor astfel de activități organizate cu elevi, cu implicarea comunității locale, a școlii, părinților și bisericii, pentru cunoașterea valorilor locale și integrarea lor în cultura națională. Prezentarea revistei Independența Română – Independența prin Cultură, elevilor, participanților cu mențiunea că poate fi consultată pe internet, a articolelor despre școala, activitățile și cultura acestei zone a țării numită Vlașca.

De asemenea a fost prezentată revista Vlașca, istorie, cultură, civilizație realizată prin voluntariat și rolul ei în publicare de articole inedite despre Vlașca, țara românilor. Prima ediție a școlii de vară a fost un proiect complex care a vizat elevii, preocupările lor și ale profesorilor privind geografia, istoria și turismul acestei zone. Activitățile au fost conduse de prof. Chitu Anca, lct. Dr. Mădălina Andrei, lect. Dr. Nedea Simona Petronela, și au vizat fișe cu referințe despre zonele vizitate. Implicarea elevilor în proiect s-a încheiat cu realizarea unui documentar. Profesor Anca Chitu la încheierea activităților a menționat: Mulțumesc elevilor, profesorilor, simpantizanților geografiei, tuturor celor implicați și participanți la această activitate.

Prof. univ. dr. Ștefan Păun

Vezi si

Templul de cuvinte al Doinei Bârcă

Descarcă: Sâmbătă 27 aprilie 2024, o zi obișnuită, de primăvară, în care pașii ne-au purtat, …

Lansare de carte la aniversare – Despre stele şi visuri rebele-autor Adriana Apostol

Descarcă: Prezență impunătoare, distinsă, prestanță evidentă, domnul Florian Laurențiu Stoika, director al Fundației literar-istorice Stoika, …