Home / Evenimente / Participari evenimente / Salonul national Mihai Eminescu

Salonul national Mihai Eminescu

În perioada 11-31 ianuarie s-au desfăşurat în sala „Constantin Brâncuşi” din cadrul Palatului Parlamentului României, SALONUL NAŢIONAL „MIHAI EMINESCU”, o suită de manifestări cu caracter cultural şi artistic, unde un loc de seamă l-au avut reprezentanţii Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”.
A fost organizată cu acest prilej o expoziţie de medalii, plachete, insigne, pictură, carte veche şi altele, dedicate poetului naţional Mihai Eminescu.
Fundaţia Literar-Istorică „STOIKA” a fost reprezentată de preşedintele ei, Florian Laurenţiu Stoica, şi de Dragoş Viorel Stoica, precum şi de secretarul literar Doina Bârcă. Au participat Floarea Necşoiu, Rodica Subţirelu, Mugur Băileşteanu, Cristian Baicu, Isabelle Tiţa, Viorel Speteanu, Beatrice Kiseleff.
Organizatorul acestui eveniment, domnul Mihai Costin, a remarcat contribuţia Fundaţiei ca partener, prin organizarea a două vitrine, una conţinând câteva din revistele „Independenţa Română – Independenţa prin cultură” şi alta cu carte şi înscrisuri vechi din arhiva noastră.
De asemenea, au fost donate un număr de treizeci şi cinci de medalii având imaginea lui Mihai Eminescu, cât şi sigla Fundaţiei. Au fost distribuite gratuit un număr de peste o sută cincizeci de exemplare din revista „Independenţa Română – Independenţa prin cultură”.
Florian Laurenţiu Stoica a prezentat obiectivele Fundaţiei, realizările, precum şi programul pentru anul 2017. Doina Bârcă a schiţat câteva din iniţiativele realizate de Fundaţie în cursul anului 2016.
Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susţinut de Paul Ciprian Surugiu – FUEGO, Formaţia „Celest”, Petruş Scutelnicu şi remarcabila actriţă Doina Ghiţescu.
FILS