Home / Evenimente / Remember

Remember

Descarcă:

Sâmbătă 9 aprilie 2022, un grup de scriitori făcând parte din redacția revistei „Independența Română- Independența prin Cultură”, alături de alți oameni de litere din capitală a participat la o ședință de reamintire a unor creatori care au plecat în steaua lor, pentru a-și întregi acolo grupul colegilor și prietenilor scriitori care au părăsit această lume în ultimul timp.

Cei omagiați, din care s-a citit și despre care s-a vorbit, prin cuvinte pline de căldură care au creionat portrete emoționante, sunt Gheorghe Duță Micloșanu, Ion C. Ștefan, Floarea Necșoiu și Vintilă Anastasescu. Cum spunea poetul Gh. Duță Micloșanu:

„Cu fiecare pas de pomenire/ tu arzi – făclie a vieții pe pământ…/ decât cu raiul, searbăd legământ,/ mai bine-o clipă pentru nemurire!… Ne-nvelim cu vremea – timp și amintire… Ce scurtă-i veșnicia și clipa cât de gravă.. Ce-nseamnă clipa, când, de fapt, e timp/ Pe care nu poți să-l străbați în grabă?!”. Iar Ion C. Ștefan îl completează: „Există nume înscrise pe altarul culturii universale, de care nu te poți apropia decât în anumite zile de sărbătoare…”.

Să alăturăm aici și vorbele Floarei Necșoiu: „…Singura eternitate dată omului este iubirea, Ea rămâne unica dumnezeire dată nouă, pe care ne străduim să o trăim spre Înălțarea noastră, spre purificarea noastră”.

La care și Vintilă Anastasescu ar adăuga: „Poezia este un balsam pentru suflet, prin sinceritatea sentimentelor, prin discursul artistic, liric, emblematic, prin credinţa în frumosul din om”. Au participat aproape 30 de persoane care au beneficiat de primitoarea sală a Clubului Seniorilor din Sectorul 2, păstorit de doamna Paula Cătană.

Din prezidiu, alături de domnul Florian Laurențiu Stoica, au făcut parte Eugenia Duță, Doina Bârcă, Gheorghe Țiclete și Geo Călugăru. A fost un moment de intensă emoție, moment care sperăm că se va repeta periodic, pentru a nu-i lăsa în uitare pe cei care ne-au fost alături!

Eugenia Duță

Vezi si

“Dor de infinit”

Descarcă: Talentatul profesor-scriitor Grigore Curcanu, a adăugat în buchetul cu parfum de valoare al cenaclurilor …

Donație de carte în republica Moldova

Descarcă: În data de 28 octombrie a.c, în calitate de membru al Fundației Literar-Istorice Stoika, …