Se cunoaște că atunci când talentul și munca sunt dăruite și unor scopuri nobile legate de istorie și cultură națională, valoarea creației și capacitatea celui care le generează ajung să fie cu totul remarcabile. Este cazul artistului pictor-sculptor-desenator, Valentin Tănase, care la cei aproape 70 ani de viață și peste 50 de creație artistică ne-a uimit cu expoziția sa de la Palatul Cercului Militar Național din București, din 20 martie 2024.
Vernisajul expoziției „Universul ilustrației” ne-a dus cu amintirile și admirația la anii copilăriei noastre când admiram planșele de bandă desenată, în anii ’80 ai secolului trecut, ilustrația și copertele de carte de istorie, în care descopeream toți domnitorii și eroii neamului nostru. Valentin Tănase aduce în expoziție mărturiile fizice de la prima sa lucrare desenată, realizată și publicată în Cutezătorii, ca elev de liceu, la seriile tematice de succes precum ilustrarea cărților „Povestiri istorice”, incluzând câteva lucrări de actualitate.
Cu această ocazie, alături de gazdele „Galeriei Artelor”, a domnilor generali ai Cercului Militar și Armatei căreia artistul i-a executat și donat aproape 1000 de lucrări, au fost prezenți și omagiat în plen atât evenimentul de vernisaj, cât și valoarea lui culturală, artisctică și educațională, din partea Revistei „Independența Română, Independența prin Cultură”, doamna poet Doina Bârcă și Director Florian StoicaPreședintele Fundației Literar-Istorice „Stoika”.
Alături de alte personalități deosebite, membrii redacției revistei au avut alături și pe apreciatul flautist român Nicolae Maxim. Așteptăm în toamnă următoarea expoziție din „Universul ….creației artistului Valentin Tănase”. Dr. ing. Viorel Gaftea