Home / Evenimente / Participari evenimente / Onoare și drag de patrie la comemorarea lui Avram Iancu

Onoare și drag de patrie la comemorarea lui Avram Iancu

Descarcă:

Onoare și drag de patrie
la comemorarea lui Avram Iancu

Pe data de 10 septembrie anul curent toți cei cu suflet românesc, asociații, fundații oameni de stat ori oameni de rând și-au dat întâlnire la Țebea, la mormântul Crăișorului Avram Iancu.
Un eveniment demn de mare admirație pe care profesorul doctor Ioan Condor, președintele Asociației „Avram Iancu” filiala București și directorul revistei „Dacia nemuritoare”, Cristi Vasile Cristescu, împreună cu invitații lor, l-au înălțat la rang de crez patriotic, acum în anul centenar al Marii Uniri, când s-au comemorat 146 de ani de la moartea eroului național.
Am participat ca invitat din partea Fundației Literar – Istorice „Stoika” și mărturisesc cu sinceritate că emoția m-a copleșit când am oferit revista „Independeța Română – Independența prin cultură”. Am recitat o poezie patriotică din poemele mele. Adunarea a însumat circa 5.000 de oameni; imnul țării a fost intonat de ostași, cor militar, preoți, elevi, oameni de rând, politicieni. Totul ne-a făcut să credem că patriotismul este viu în toate inimile românilor.
Invitații, îmbrăcați în portul nostru popular tradițional, au depus coroane la mormânul Crăișorului. Mare încărcătură de românism și istorie. În această zi s-a făcut cunoscut apelul membrilor inițiativei Asociațiilor Naționale pentru Centenarul Unirii de către profesor doctor Ioan Condor prin Proclamația de la Țebea.
Au mai luat parte grupuri de copii, reprezentanți ai școlilor din împrejurimi, președinți de asociații și fundații. Dintre invitații Asociației „Avram Iancu” amintim pe Nicolae Iuga, Camelia Jurcul, Șurb Marcel, Irina Motoc, familia Morariu.
Evenimentele de acest gen ne onorează și ne motivează să păstrăm vie istoria curată a neamului nostru spre a o transmite astfel generațiilor care vin.DOINA BÂRCĂ

Vezi si

Tradiții, datini, ritualuri izvorâte din înțelepciune de viață!

Descarcă: Tradiții, datini, ritualuri izvorâte din înțelepciune de viață! Tradiții, datini, ritualuri izvorâte din înțelepciune …

Eveniment Multicultural – U. N. I. F. E. R. O. Inc

Descarcă: Eveniment Multicultural – U. N. I. F. E. R. O. Inc Memento, organizat de …