Home / Evenimente / Evenimente proprii / Omagiere Nicolae Labis

Omagiere Nicolae Labis

Descarcă:

 

Fundaţia Literar-Istorică „STOIKA”, în parteneriat cu Şcoala Generală Nr. 89 „Nicolae Labiş” din Bucureşti, a organizat, pe data de 14 decembrie 2015, evenimentul omagial „80 de ani de la naşterea poetului Nicolae Labiş”. Invitata de onoare a manifestaţiei moderate de Florian Laurenţiu Stoica, preşedintele Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”, a fost profesoara Margareta Labiş, sora poetului. Au mai participat la eveniment Rodica Subţirelu, membru UZPR; profesoara Floarea Necşoiu şi poeţii Doina Bârcă şi George Canache, iar Şcoala Generală Nr. 89 „Nicolae Labiş” a fost reprezentată de directorul Mihaela Mirela Georgescu, directorul adjunct Lucia Manu şi de profesorii Ruxandra Magdalena Oargă, Reliana Tudor, Mihaela Roxana Diaconu, Cristina Cliseru şi Ileana Niţă.

Cei prezenţi s-au delectat cu un program cultural-artistic realizat de un grup de elevi ai şcolii. Copiii au recitat poezii scrise de Nicolae Labiş, iar Margareta Labiş a prezentat, printre altele, câteva fotografii inedite cu fratele ei, din arhiva personală.
În cadrul evenimentului, moderatorul Florian Laurenţiu Stoica a vorbit despre planurile Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”, al cărei preşedinte este, dar şi despre obiectivele revistei „Independenţa Română”, care este editată de Fundaţie.
Toţi participanţii la eveniment au primit câte un exemplar al numărului din decembrie al revistei „Independenţa Română”, în care a fost omagiat poetul Nicolae Labiş.

Vezi si

Lansare carte. Antonio Marinescu

Descarcă: Eveniment cultural – artistic organizat la redacția revistei „ – Independența Prin Cultură apărută …

O multiplă lansare de carte. Nicolae Rotaru

Descarcă: Pe data de 29 iulie, orele 15:00, a avut loc o originală lansare de …