Home / Evenimente / Participari evenimente / Omagiere Nicolae Labis

Omagiere Nicolae Labis

Descarcă:

Pe data de 22 decembrie, elevi şi profesori din Şcoala Gimnazială „Nicolae Labiş” l-au omagiat pe poetul „ursit pentru tinereţe fără bătrâneţe şi pentru viaţă fără de moarte”, Nicolae Labiş. Cu 60 de ani în urmă, tot într-o zi de 22 decembrie, poetul pleca dintr-o lume care nu putea şi pe care nu mai putea putea să o cuprindă”, aşa cum atât de sugestiv a precizat doamna profesor Rodica Viţelaru.
Şi în acest an ne-au onorat cu prezența dumnealor sora poetului, Margareta Labiş, preşedintele Fundaţiei Literar- Istorice „Stoika”, domnul Florian Laurenţiu Stoica şi doamna Doina Bârcă, redactor la revista „Independenţa Română – Independenţa prin cultură”.
Elevii şcolii noastre au pregătit un program artistic, din care nu au lipsit recitări ale celor mai frumoase poezii ale lui Nicolae Labiş în limbile română, engleză, italiană şi franceză, au interpretat cântece pe versurile poetului. Programul artistic s-a încheiat cu interpretarea unor colinde. La realizarea acestui program au contribuit doamnele profesoare de limba română Reliana Tudor, Magdalena Oargă, doamna profesoară de limba engleză Andreea Taşcov, doamna profesoară de muzică Ileana Niţă şi domnul profesor de muzică Raul Rus.
Cu această ocazie, a fost prezentat ultimul număr al revistei şcolii dedicat poetului Nicolae Labiş. Revista a fost elaborată de doamna director, profesor de limba italiană, Mirela Mihaela Georgescu, alături de care s-a implicat doamna profesor de educaţie plastică Ioana Andreea Năstase.
Mirela Georgescu
director Şcoala Gimnazială „Nicolae Labiş”Vezi si

“Dor de infinit”

Descarcă: Talentatul profesor-scriitor Grigore Curcanu, a adăugat în buchetul cu parfum de valoare al cenaclurilor …

Donație de carte în republica Moldova

Descarcă: În data de 28 octombrie a.c, în calitate de membru al Fundației Literar-Istorice Stoika, …