Home / Evenimente / Lansare de carte | Gala Premiilor de Media

Lansare de carte | Gala Premiilor de Media

Descarcă:

În data de 23.09.2022 a avut loc la sediul cultural Clubul înțelepților o triplă lansare de carte: Două volume de poezii ale lui Nicu Doftoreanu, intitulate “Mordicus tangou” și “Tangouri în pași de flamenco”, precum și a volumului de debut al lui Sorina Vîiu, traducătoarea din spaniolă a celei de a II-a antologii amintite mai sus, intitulat “Iubirea floare de lună”. Ca întotdeauna poetul Nicu Doftoreanu, ne-a surprins în poemele sale cu rafinamentul compoziţiei.

Poeziile sale au o pajişte de valoare stilistică deosebită. Explozii de culoare, de emoţii, de drame, de întâmplări, sunt temele artistice ale poetului. El are o adevărată filozofie unică a versului de tangou, pe care o folosește în funcţie de denumire şi temă. În acest maraton poetic, în care încearcă a da suflet scenelor vieţii, poetul reuşeşte la modul sublim să poarte citititorii, în lumi în care bucuria de a trăi și iubi devine laitmotiv. Au participat poeți, coordonatori de cenacluri literare, artisti. Volomul de debut al doamnei Sorina Vîiu a reprezentat ieșirea la primul bal al autoarei. La acest eveniment reprezentanții Radio Romantic au făcut cunoștință cu revista Independența Română – Independența prin Cultură. Lansarea a avut eleganţa pe care o impune tangoul.

***

Gala Premiilor de Media Revista noastră, prezentă și de data aceasta la “Gala Premiilor de Media 2022”- 25.10. Urăm și noi Fundația Literar-Istorică Stoika felicitări premianților, organizatorilor și participanților. Doina Bârcă

 

Vezi si

Donație de carte în republica Moldova

Descarcă: În data de 28 octombrie a.c, în calitate de membru al Fundației Literar-Istorice Stoika, …

Dublă lansare de carte

Descarcă: Până la orele 17:00, mai erau multe minute, aşa că, gândeam în sinea mea: …