Home / Evenimente / Participari evenimente / EVENIMENT DEDICAT CENTENARULUI MARII UNIRI

EVENIMENT DEDICAT CENTENARULUI MARII UNIRI

EVENIMENT DEDICAT CENTENARULUI MARII UNIRI

Centenarul Marii Uniri a declanșat o serie de evenimente culturale care întregesc mândria de a fi român. La invitația domnei Maria Petrescu, Șef Serviciu Relații Publice la Poliția Locală Sector 2 și organizator, am luat parte la această acțiune împreună cu colegul meu, istoricul Viorel Speteanu. Am avut onoarea de a oferi domnului Viceprimar al Primăriei Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, și domnului Director General al Poliției Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, câte un număr din revista „Independența Română – Independența prin cultură” a Fundației Literar-Istorice „Stoika”, pe care am reprezentat-o la eveniment, unde am recitat din poezia mea patriotică. Prezentarea programului a fost făcută de actorul Dragoș Silvestru.
Au luat parte salariați din poliția locală, cadre didactice, ansambul „Flori de nuc” împreună cu doamna Mioara Voicu, poeți, scriitori, istorici, elevi de la Școala Gimnazială „Ferdinand”.
Evenimentul merită felicitări. Nu a lipsit intonarea imnului național și toți ne-am prins în Hora Unirii.
Gheorghe Asachi spunea: „Unirea s-a înfăptuit prin unire”. Adevărat, iar despre unire nu putem vorbi decât cu mândrie la modul onest. Mulțumesc în numele fundației pe care o reprezint pentru invitație și prezentare. Onoarea de a aduce în actualitate numele celor care nu mai sunt este și a noastră, a celor care facem acest lucru.

DOINA BÂRCĂ

„CENACOLO” – REȘIȚA EVENIMENT CULTURAL

Descarcă: La Reșița am ajuns cu bucuria de a întâlni, din nou, oameni speciali și …

FESTIVALUL ÎNȚELEPCIUNII ROMÂNE – TECUCI 2019