CONGRESUL AGIR

Descarcă:

CONGRESUL AGIR

La 23 martie 2018, s-au desfășurat, la București, lucrările celui de-al 30-lea Congres al
Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR), eveniment de o deosebită importanță pentru întreg corpul ingineresc românesc.
AGIR s-a constituit la Iași, în cadrul Adunării Generale din 12 august 1918, ca urmare a apelului făcut prin ziarele vremii de către inginerul Constantin Bușilă, în prima jumătate a acelui an.
Importanța acestui Congres AGIR are o semnificație deodebită, căci, iată, coincide cu Centenarul Marii Uniri, sărbătorindu-și astfel propriul centenar, ca urmare a Decretului Lege de la 30 decembrie 1918 prin care această asociație s-a bucurat de sprijinul destoinicului ministru la acea vreme Anghel Saligny.
Lucrările acestui congres aniversar s-au desfășurat într-o atmosferă de colaborare deplină a tuturor delegaților filialelor din țară, încât alegerile noilor organe de conducere au condus unanim la realegerea domnului dr. ing. Mihai MIHĂIȚĂ în funcția de Președinte. Acesta a reamintit, în încheiere, prevederile din Codul de Etică al profesiei de inginer: „Activitatea inginerului trebuie să se caracterizeze prin competență profesională, creativitate, cinste, responsabilitate și patriotism”.

Prof. univ. dr. ing. GHEORGHE P. ȚICLETE

Vezi si

FUNDAȚIA LITERAR-ISTORICĂ „STOIKA” INVITATĂ DE ONOARE A „ASOCIAȚIEI OFIȚERILOR ÎN REZERVĂ”, DIN ROMÂNIA

Descarcă: De curând, cu prilejul Adunării Generale anuale a „Asociației Ofițerilor în Rezervă”, AORR, din …

EXPOZIȚIE LA CENTRUL CULTURAL „MIHAI EMINESCU”

Descarcă: EXPOZIȚIE LA CENTRUL CULTURAL „MIHAI EMINESCU” Pe 1 octombrie 2018 a avut loc expoziția …