Home / Evenimente / Participari evenimente / CEREMONIAL DE INVOCARE A SPIRITELOR OCROTITOARE

CEREMONIAL DE INVOCARE A SPIRITELOR OCROTITOARE

Descarcă:

Asociaţia „Spiritul Daciei” a desfăşurat, în jurul unei vetre sacre, o stea în opt colţuri, un ceremonial de invocare a spiritelor ocrotitoare ale pământului sfânt al Daciei. Au participat preoţi şi preotese dace din alte oraşe ale ţării.
Din partea Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”, Doina Bârcă, consilier editorial, a distribuit participanţilor revista „Independenţa Română-Independenţa prin cultură”, care a fost primită cu multă curiozitate şi satisfacţie, fiind admirată, în primul rând, pentru ţinuta ei, aspectul ei singular în presa românească a zilei.
Micul grup care a efectuat această deplasare a participat la un eveniment spiritual care a prefațat sărbătoarea de a doua zi, Schimbarea la față, sărbătoare foarte importantă în lumea credinței ortodoxe. Participanţii au parcurs o parte a drumului inițiatic, drum parcurs în vechime de Marii Inițiați ai neamului nostru geto-dac.
S-a trecut pe lângă Peștera Ialomicioarei, peștera în care însuși Marele Zamolxe și-a săvârșit o parte din misiunea sa, primul nivel al inițierilor primite de cei care urmau să devină preoții și conducătorii neamului. Odată ajunși la baza Kogaionului, muntele sacru al Dacilor, s-a pornit pe Valea Obârșiei, pe drumul către Vârful Omu.
S-a parcurs jumătate din acest traseu către Vârful Omu, după care cei prezenţi s-au oprit pentru a cinsti cu rugă de mulțumire și recunoștință către spiritele străbunilor, marilor preoți, preotese și conducători ai neamului nostrum. Conexiunea energetică și spirituală cu acel loc și mai ales cu energiile templului din munte și energile Sfinxului au activat un puternic câmp de energie benefică, de lumină și iubire care a învăluit întregul grup.
Toiagul de alun și ţinuta vestimentară, dar mai ales ținuta sufletească a fiecăruia au activat legătura dintre cer și pământ, lumina divină și iubirea pe care noi trebuie să o trimitem către oameni și locurile sacre ale Daciei străbune.
Este un moment greu pentru acest neam și avem datoria să ne rugăm și să dăruim iubire către toți oamenii aflați în nevoie și suferință. Micul nostru ritual a fost dedicat și zilei de Schimbare la Față din ziua următoare, mica noastră contribuție la salvarea spirituală și sufletească a neamului românesc.
Vârful Omu, Sfinxul, Valea Obârșiei, Peștera Ialomicioarei, Valea Padina, Cheile Tătarului, acesta este traseul urmat de noi în această zi minunată și binecuvântată.

DOINA BÂRCĂ

Vezi si

“Dor de infinit”

Descarcă: Talentatul profesor-scriitor Grigore Curcanu, a adăugat în buchetul cu parfum de valoare al cenaclurilor …

Donație de carte în republica Moldova

Descarcă: În data de 28 octombrie a.c, în calitate de membru al Fundației Literar-Istorice Stoika, …