Home / Evenimente / ROMÂNIA 2019 – CREDEM ÎN VIITORUL LOR LUMINOS

ROMÂNIA 2019 – CREDEM ÎN VIITORUL LOR LUMINOS

Descarcă:

ROMÂNIA 2019 – CREDEM ÎN VIITORUL LOR LUMINOS

Cu acest gând, Fundația Literar-Istorică „Stoika”, în data de 19 ianuarie 2019, a donat unei clase de copii talentați, condusă de profesoarele Oana Pârvu și Ileana Dumitrache, din cadrul Palatului Național al Copiilor, cu nume de scenă ADAGIO, instrumente muzicale, cu aparatura aferentă, necesare pregătirii lor. Au fost oferite, totodată, câteva zeci de exemplare ale revistei „Independența Română – Independența prin cultură”, copiii și adolescenții prezenți luând contact cu una dintre preocupările fundației din zona presei scrise.

În deschidere, președintele fundației, Florian Laurențiu Stoica, a punctat câteva din preocupările acestei organizații legate de promovarea adevăratei culturi românești, de valorificare a moștenirii culturale a înaintașilor, evidențiind și preocupările în această direcție ale contemporanilor. A făcut referire asupra ultimului volum apărut prin Editura Laurent, „Însemnări din zilele de luptă”, poetul erou căzut pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial. Au fost oferite mai multe exemplare de carte celor prezenți.
Președintele Fundației Literar-Istorice „Stoika” a venit însoțit de unul dintre membrii fondatori, Nicoleta Baicu (Stoica), de Horațiu Măndășescu – senior editor al revistei „Independența Română – Independența prin cultură” și de poeta Doina Bârcă, secretar literar al fundației. Aceasta din urmă a recitat una din creațiile sale, cu o încărcătură emoționantă aparte, premiată, poezia „Eminescu”.
La operațiunea de achiziționare a instrumentelor muzicale și-au adus contribuția Dragoș Stoica (membru fondator al fundației) și Cristian Baicu, fost elev în cadrul ansamblului ADAGIO.

Cele două profesoare, Oana Pârvu și Ileana Dumitrescu, destinate prin vocație acestei meniri, de a îndruma pașii copiilor spre arta nobilă a muzicii, s-au referit la munca deosebit de dificilă și delicată de a modela tinerele talente pe fundalul unui mediu social tot mai viciat și agresiv.
De altfel, o parte din acest ansamblu a avut un recital la o acțiune culturală a fundației, desfășurată în data de 2 martie 2018 la Palatele Brâncovenești de la porțile Bucureștiului.
Au mulțumit din suflet pentru donație, subliniind că în acest domeniu se regăsesc foarte puțini sponsori. Întreaga clasă a interpretat câteva cântece din repertoriul propriu, din care am reținut titlul „Galbenă gutuie”, pe versuri de Adrian Păunescu și muzica – Nica Zaharia.

FILS

Vezi si

“Dor de infinit”

Descarcă: Talentatul profesor-scriitor Grigore Curcanu, a adăugat în buchetul cu parfum de valoare al cenaclurilor …

Donație de carte în republica Moldova

Descarcă: În data de 28 octombrie a.c, în calitate de membru al Fundației Literar-Istorice Stoika, …